Linglongin veret seisauttava testimenestys – iskeekö sensuuri Suomessa?


Linglong meni rytinällä premium-luokan kesärenkaiden kärkikastiin ruotsalaisen Aftonbladetin kesärengastestissä maaliskuussa 2021. Testi tehtiin Test Worldin Ivalon testiradalla Suomessa.

Testissä oli mukana neljätoista kesärengasta. Ainutlaatuista testissä oli nyt se, että kesärenkaita testattiin alhaisissa lämpötiloissa, jotka ovat enemmän Pohjolan vaihtelevia kesäsolosuhteita vastaavia.

Linglong sai kehuja

Aftonbladetin testissä Linglong sai reippaasti kehuja: ”Linglong kuuluu kiinalaisiin renkaisiin, joita on myyty pisimpään Ruotsissa ja se muuttuu aina vain paremmaksi. Hinta on kuitenkin edelleen hyvin edullinen. Ainoastaan premium-renkaat Continental ja Michelin jarruttavat paremmin märällä tiellä. Kuivalla tiellä Linglong jakaa lyhimmän jarrutusmatkan Michelinin kanssa. Palkintosija myös vesiliirrossa.”

Linglong oli testin paras kuivalla

”Kuivan kelin jarrutusten kokonaistuloksessa Linglong oli koko testin paras yhdessä Michelinin kanssa. Märällä jarrutettaessa Linglong oli kokonaistuloksissa neljäntoista renkaan joukosta kolmantena. Märällä Linglong suoriutui erityisen vahvasti viileämmällä kelillä, jossa viimeiseksi jäänyt Nokian jäi Linglongista peräti 6,2 metriä, eli 21 prosenttia”, kertoo Linglong-renkaiden maahantuojan edustaja Jukka Heiskanen Vannetukusta.

Linglong suoriutui jarrutustesteistä tasaisen varmasti ja oli testin ainoa rengas, joka oli jokaisessa kuudessa olosuhteessa kolmen parhaan joukossa.

Iskeekö sensuuri Suomessa?

”Mielenkiinnolla jäämme odottamaan iskeekö sensuuri, vai julkaistaanko Suomessakin testi kokonaisuudessa, vaikka Nokian Renkaat putosi premium-renkaiden joukosta pois. Kevään talvirengastesteistä Suomessa julkaistussa lehdessä Test Worldin testistä jätettiin menestyneet renkaat, kuten Linglong pois. Muissa maissa vastaavaa sensuuria ei ollut havaittavissa”, jatkaa Jukka Heiskanen.
Uutinen julkaistu 14.04.2021.