Citroën kehittää uutta hybriditekniikkaaCitroën oli eturivissä dieselhybridin kehittämisessä. Noin kolme kuukautta sitten paljastettiin paineilmakäyttöisen hybridiauton tuotekehitysversio.

Citroën on vuosia kuulunut Euroopan johtaviin vähäpäästöisten autojen valmistajiin. Tuotekehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt tähän. Uusia vaihtoehtoja yhä ympäristöystävällisempien autojen tuomiseksi asiakkaiden ulottuville tutkitaan jatkuvasti.

DS Wild Rubis –konseptiautossa on 1.6- litraisen bensiiniturbomoottori ja sähkömoottori. Kuten jo myynnissä oleva dieselmoottorilla varustettu Citroën DS5 HYbrid4, DS Wild Rubis on tarpeen mukaan etuvetoinen, takatyöntöinen tai nelivetoinen.

Täysin päästöttömästi voidaan ajaa yhtäjaksoisesti parhaimmillaan 50 kilometriä. Energia sähkömoottorille saadaan lithium-ion-akuista, jotka voidaan ladata tavanomaisesta 220 voltin kotipistokkeesta. Akut latautuvat myös ajon aikana kahdella tavalla: aina auton liikkeen hidastuessa ja tarpeen vaatiessa polttomoottorin käyttämä latauslaitteisto ohjataan syöttämään energiaa suoraan akustolle.

Toistaiseksi DS Wild Rubis on liikkuva konseptiauto, jonka sarjatuotannosta ei vielä ole tehty päätöstä.

Citroëniin löytyvät vanteet ja renkaat Vannetukusta. Vannetukku.fi on Suomen suurin vanteiden ja renkaiden nettikauppa. Vannetukku.fi toimittaa tilaukset kaikkialle Suomeen suoraan kotiinkuljetettuina.

Uutinen julkaistu 27.05.2013.