Vannetukun kasvu jatkui jo 15 vuotta peräjälkeen - tavoite 20 prosentin markkinaosuus renkaissa lähivuosina


Renkaiden ja vanteiden maahantuoja vannetukku.fi Oy:n rengasmyynti kasvoi vuonna 2019 22 prosenttia 380 000 kappaleeseen. Euromääräisesti kasvua oli 20,3 prosenttia liikevaihdon ollessa 24,4 miljoonaa euroa.

"Kappalemäärät ovat kasvaneet euroja enemmän, koska olemme joka vuosi laskeneet hintoja. Hintojen jatkuva lasku on merkittävästi hyödyttänyt autoilijoita. Hintojen lasku on ollut mahdollista tehostuvan logistiikan ja volyymin kasvun kautta. Renkaiden hinnat alkavat olla aika pohjalla, mutta tänäkään vuonna hintojen nousua ei ole näköpiirissä", kertoo Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Vannetukun tavoitteena on 20 prosentin markkinaosuus renkaissa muutaman vuoden sisällä nykyisen reilun 10 prosentin sijaan. Edellytykset myynnin kasvuun ovat hyvät, vaikka kokonaismarkkinan kerrotaan laskeneen Vannetukun parhaan kilpailijan osavuosikatsauksessa.

Vannetukun tavoitteena on tehdä sähköisten ajoneuvojen maahantuonnista erittäin vahva sivutoimiala rengasmyynnin lisäksi.

"Liikenteen sähköistyminen etenee Aasiassa huimaa tahtia. Skenaariomme mukaan tämä kehitys tulee seuraavaksi Pohjoismaihin ikään kuin koukaten muun Euroopan yli. Ilmastosta johtuen varsinkin Etelä-Euroopassa erilaisten 2-, 3- ja 4-pyöräisten mopojen, mönkijöiden ja moottoripyörien määrä on moninkertainen kylmään ja väljään Pohjolaan nähden, mutta muutos nollapäästöisiin ajoneuvoihin ehkä hitaampaa kuin meillä Suomessa", lisää Heiskanen.

Lisäksi Vannetukku hakee kasvua vuonna 2020 jälleenmyyjilleen suunnatusta verkkokaupasta.

"Tarjoamme jälleenmyyjillemme vahvat työkalut heidän oman verkkokauppansa rajun kasvun luontiin helposti ja nopeasti. Lanseeraamme täysin ilmaisen ja valmiin verkkokauppa-alustan, joka mahdollistaa pääsyn Vannetukun koko tuotevalikoimaan", sanoo Heiskanen.
Uutinen julkaistu 15.01.2020.