Edullisempien premium-renkaiden myynti kasvaa kalliimpien kustannuksella - uusi taloustilanne jouduttanee kehitystä entisestään


Uudessa taloustilanteessa edullisten premium-renkaiden markkinaosuus nousee entisestään kalliiden renkaiden kustannuksella, kerrotaan Vannetukusta.

"Viime aikoina lehdissä on kirjoitettu siitä, että kalliimpien renkaiden myynti on ollut laskussa. Vannetukun kokemusten mukaan viimeiset pari viikkoa on osoittanut sen, että asiakkaat ovat siirtyneet kalliimmista rengasmerkeistä edullisempiin laatumerkkeihin. Tämä kehitys on ollut markkinoilla voimakas viimeisen 15 vuoden ajan, mutta tässä tilanteessa kehitys ilmeisesti entisestään voimistuu", sanoo Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Vannetukussa korostetaan, että renkaiden väliset laatuerot ovat merkittävästi supistuneet, mutta samaan aikaan hintahaitari on kasvanut.

"Vannetukku maahantuo edullisemman hintaluokan premium-renkaita. Tämä on vaikuttanut siihen, että olemme kasvattaneet vuosi vuodelta liikevaihtoa - nyt meillä on yli 10 prosentin markkinaosuus henkilöauton renkaissa Suomessa", jatkaa Heiskanen.

Vannetukusta vakuutetaan, että yritys kykenee maahantuomaan renkaita myös poikkeusoloissa. Vannetukun edustamat rengasmerkit tulevat tehtailta, jotka eivät ole sulkemassa tuotantoaan.

"Tämä on erityisen hyvä uutinen jälleenmyyjillemme ja kuluttaja-asiakkaillemme. Kykenemme nopeisiin toimituksiin ja tavaraa riittää", kertoo Heiskanen.
Uutinen julkaistu 29.05.2020.